Hvordan lage din egen bivoks wrap - BIELYS.NO

Hvordan lage din egen bivoks wrap

Ønsker du å ta del i en bærekraftig livsstil og redusere bruken av plast i hjemmet ditt? Da er det å lage din egen bivoks wrap et enkelt og miljøvennlig alternativ. Bivoks wraps er et flott alternativ til plastfolie for å pakke inn matvarer og holde dem friske. Les videre for en enkel guide om hvordan du kan lage din egen bivoks wrap hjemme.

Hva er en bivoks wrap?

En bivoks wrap er en naturlig, gjenbrukbar og miljøvennlig erstatning for plastfolie. Den er laget av stoff impregnert med bivoks, treharpiks og jojobaolje, som gir den fleksibilitet og klebrighet til å pakke inn matvarer.

Fordeler med å bruke bivoks wraps

1. Reduserer plastavfall

Ved å bruke bivoks wraps reduserer du mengden plastavfall som havner i naturen. Dette bidrar til å bevare miljøet og redusere plastforurensning.

2. Holder maten fersk lenger

Bivoks wraps har naturlige antimikrobielle egenskaper som bidrar til å holde maten fersk over lengre tid. Dette kan bidra til å redusere matsvinn og spare penger.

3. Kan brukes flere ganger

En bivoks wrap kan vaskes og brukes flere ganger, noe som gjør den til et mer bærekraftig alternativ enn engangsplast.

Hvordan lage din egen bivoks wrap

Trinn 1: Samle materialer

For å lage din egen bivoks wrap trenger du bomullsstoff, bivoks, treharpiks og jojobaolje. Disse materialene er enkle å få tak i og kan kjøpes på nett eller i spesialforretninger.

Trinn 2: Klipp til stoffet

Klipp bomullsstoffet til ønsket størrelse. Du kan lage bivoks wraps i ulike størrelser avhengig av hva du ønsker å pakke inn.

Trinn 3: Smelt ingrediensene

Smelt bivoks, treharpiks og jojobaolje sammen i et vannbad. Rør blandingen forsiktig til den har smeltet og blandet seg godt.

Trinn 4: Påfør blandingen

Når blandingen har smeltet og blandet seg godt, påfør den jevnt på bomullsstoffet ved hjelp av en pensel. Sørg for at hele stoffet er dekket.

Trinn 5: Tørk og bruk

La bivoks wrapen tørke helt før du begynner å bruke den. Når den er tørr, kan du pakke inn matvarer og bruke den akkurat som du ville brukt plastfolie.

Oppsummering

Lage din egen bivoks wrap er en enkel og miljøvennlig måte å redusere bruken av plast i hjemmet ditt. Ved å bruke bivoks wraps bidrar du til å bevare miljøet, redusere plastavfall og holde maten fersk lenger. Ta det første steget mot en mer bærekraftig livsstil ved å prøve å lage din egen bivoks wrap hjemme.

Back to blog